Новини

За 10 минути от Овча купел до центъра ще стигат софиянци до две години

Поръчката за ремонт на линията на трамвай 5 по бул. „Цар Борис III“ отновно пусната до дни

Всичко върви по план с изграждането на трети лъч на Софийското метро заяви кметът Йорданка Фандъкова. „Очаквам към края на 2019 г. отсечката от „Красно село“ до „Горна баня“ да бъде изпълнена“, обясни тя пред „Труд“.

Столичният градоначалник каза, че е наясно с проблемите, свързани с трафика заради строежа на метрото в квартал „Овча купел“, но призова към търпение. По думите й само след 2 години жителите на района ще могат да ползват най-екологичния градски транспорт и за 10 минути да стигат до центъра на столицата.

Фандъкова допълни, че Столичната община ще направи всичко възможно да бъдат ремонтирани улиците в „Овча купел“ и да се направи ефективна канализация. Вече е внесен и първият етап на проект за изграждане на такава, но за сега само в едната част на квартала.

През тази година също така ще започне и пълен ремонт на линията по трамвай 5 по булевард „Цар Борис III“. Както е известно, обществената поръчка за това беше обявена, а след това спряна заради проблем с документацията.

Процедурата за ремонта ще бъде пусната наново до дни. Ще бъдат купени и 13 нови трамвая. Превозните средства ще се движат по-бързо, а спирките по линията ще бъдат обновени.

Кметът обяви също така, че през 2018 г. ще има ремонти по бул. „Тодор Каблешков“ и по Южната дъга на София.

Източник: Stolica.bg

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker