Минали броеве

Брой 7, 2020: КАЗУС ПЛЮС

* СЪС СПЕЦИАЛНО РАЗШИРЕНО ИЗДАНИЕ НА РУБРИКАТА С КАЗУСИ ПО ЗОП И ЦАИС ЕОП! *

Освен типичните за сезона температури и още неотшумелите предизвикателства, пред които са изправени страната ни и света през настоящата година, за високия градус в Системата на обществените поръчки в България допринася и поредното изменение на закона, което бе оповестено в началото на юли. Макар да бе донякъде очаквана, тази законодателна интервенция, целяща да преодолее придобили висока актуалност въпроси при разходването на обществени средства от лечебни заведения, носи със себе си и много неизвестни. Както и нови изпитания за експертите по ЗОП, ангажирани с овладяването на възлагателния процес сега и в дигитална среда. Достатъчен повод не просто да се запознаем с предлаганите промени, но и активно да вземем участие в обявената обществена консултация на предложения законопроект – важна част от дебата по постоянно променящите се регулации в тази област на публичния сектор.

Отчитайки вече многократно проверения факт, че лабиринта на нормативната уредба при поръчките трудно може да бъде преминат без добро познаване на съдебната практика, за водещ материал избрахме новия авторски анализ на подбрани решения на КЗК и ВАС, вещо представени на Вашето внимание от доказания ни топ автор д-р Полина Цокова. Уверени сме, че по този начин ще сте добре осведомени за толкова полезния в работата решаващ прочит на правилата, които прилагаме при разходване на общия ресурс.

Безспорен хит на изданието е разширеното издание на рубриката отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки и работа в платформата ЦАИС ЕОП!

За подобаващо високата стойност на летния броя допринасят и другите статии – продължението на материала на г-н Петър Петрова, посветен на функциите на длъжностното лице по защита на данните в процеса по възлагане на обществени поръчки, практически съвети за работа с централизираната платформа ЦАИС ЕОП и други актуални анонси.

Приятно и ползотворно четене!


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

РЕШАВАЩ ПРОЧИТ

Практика на ВАС и КЗК по отделни разпоредби от Правилника за прилагане на ЗОП

Полина Цокова

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • ПАЗИТЕЛЯТ НА ДАННИ: Роля и функции на длъжностното лице по защита на данните в процеса по възлагане на обществени поръчки (продължение), Петър Петров
  • Започнаха летни ремонти на ЗОП, готвят поръчки за частни болници и още правила за ЦАИС ЕОП
  • ЦАИС ЕОП НА ФОКУС: Проверка на актуалното състояние на участниците при процедура в ЦАИС ЕОП
  • КАЗУС ПЛЮС: Разширено издание на рубриката отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки и работа в платформата ЦАИС ЕОП

Ако желаете Списание “ЗОП ПЛЮС” да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки през настоящата 2020 г. и следващата 2021 г., може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0882 653 036 или e-mail zopplus@gmail.com.

Станете част от общността на ЗОП ПЛЮС!

ПОВЕЧЕ ЗА АБОНАМЕНТА ТУК

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker