АнонсиМинали броеве

Брой 1, 2023: ОФЕРТНИ ДИЛЕМИ

Скъпи читатели,

Началото на всяка нова година е своеобразен мост, през който преминаваме, оставяйки зад себе си нашето вчера и отправяйки поглед към новото ни утре. Прекрачвайки този календарен вододел обаче винаги е добре да помним, че забравата не е решение за ненаучените уроци на миналото, а плановете са само посока, но не и подробна пътна карта за бъдещето. Затова винаги трябва да сме готови да се адаптираме, вървейки в крак с постоянно променящия се Живот. Който макар и потенциално благосклонен, не обещава нищо повече от възможности, които ние сами трябва да потърсим, намерим и реализираме, търпеливо и отговорно.

Водещ материал на дебютния брой за новата година е статията, посветена на последното решение на Съда на ЕС по български казус – този с поръчката за новите лични документи на българските граждани. Освен че припомня фактите по случая и представя аргументите на европейските магистрати, авторът г-н Ивайло Стоянов анализира възможните последици на това решение за българската нормативна уредба и практика, в тч. необходимия нов подход при тълкуване и прилагане на европейските правила относно необичайно ниските оферти.

Екипът ни продължава да следи отблизо и развитието в правилата при обществените поръчки. На подробностите около едно от актуалните изменения в нормативната уредба, свързано с поръчките в стратегически важния сектор “Здравеопазване“, сме посветили специален редакционен материал.

Повече по въпросите за темповете на навлизане на електронното обжалване по ЗОП и трудностите пред този процес, разказваме в материал, представящ отговорите на КЗК на писмено запитване на Списание ЗОП ПЛЮС“.

В началото на Новата година сме отредили място и на полезната за всички колеги рубрика с казуси и становища по прилагане на ЗОП и възлагане в платформата ЦАИС ЕОП.

Приятно и ползотворно четене и успешна Нова 2023 година!


ВАЖНО! Припомняме на всички, че и през 2023 г. Списание „ЗОП ПЛЮС” се предлага само в електронен формат. За достъпване на електронното списание всеки абонат първо трябва да влезе в потребителския си профил чрез своите потребителско име и парола. След това, от менюто ЕЛЕКТРОНЕН ДОСТЪП да избере вида на своя абонамент. В отворилата се страница може да се избере съответния брой на списанието – след кликване върху умаленото изображение на броя, списанието се отваря в модул за преглед и четене, който предоставя възможност за прелистване на страниците. Новите ни абонати могат да се запознаят с кратко ръководство как да достъпват и четат изцяло дигиталното Списание „ЗОП ПЛЮС” от бутона по-долу. При затруднения с достъпа до списанието, не се колебайте да се обръщате към нас на тел. (+359) 882 653 036!

ЕЛЕКТРОНЕН ДОСТЪП
ДО СПИСАНИЕ ЗОП ПЛЮС


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ОФЕРТНИ ДИЛЕМИ: Решението на Съда на ЕС по българския казус относно проверката за необичайно ниска оферта при двама участници – факти, заключения, отражения върху практиката, предизвикателства и възможни решения,

Ивайло Стоянов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • РЕШИТЕЛНО ОТЛАГАНЕ: Предлагат удължаване на срока, в който се допуска подаване на оферти по номенклатури в поръчките за лекарства
  • ДИГИТАЛНА ЗАЩИТА: Обжалването по ЗОП все по-електронно, 17% от жалбите за 2022 г. са подадени чрез ЦАИС ЕОП
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки и работа в платформата ЦАИС ЕОП
     
Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 10-years-zop-plus.jpg
 

Ако желаете заедно да сме по-успешни в обществените поръчки и през 2023 г., може да се абонирате за Списание ЗОП ПЛЮС или да заявите услугите и изданията ни на телефон 0882 653 036 или e-mail zopplus@gmail.com.

АБОНИРАЙТЕ СЕ за Списание ЗОП ПЛЮС,
бъдете УСПЕШНИ В ПОРЪЧКИТЕ ЗАЕДНО С НАС!

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ТУК

 

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Abonament5steps.png
Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker