Анонси

ЗОП+ посреща промените в правилата за възлагане на поръчки с Есенна обучителна програма

С наближаване на есента, експертите по обществени поръчки очакват с нарастващо вълнение старта на централизираната система за възлагане на електронни поръчки. Едно друго събитие обаче също ангажира вниманието на професионалната общност – началото на Есенната обучителна програма на ЗОП ПЛЮС.

Специално проектираната тренинг програма е отговорът ни на изпитанията, пред които ще бъдат изправени всички, ангажирани с материята на поръчките в последните месеци на настоящата година. Серията от обучителни събития ще бъде реализирана през месец октомври и ще събере в различни локации експерти от цялата страна, които ще обменят и обединят знания и умения, за да можем всички заедно да се справим с навлизането на новите правила и практики при разходването на публични ресурси.

Есенната програма цели да посрещне нуждите от специализирани обучения, които да подготвят прехода към новите изисквания на закона и секторните политики, идващи в резултат от мащабните реформи в системата на поръчките. Припомняме, че с тези промени страната ни въвежда на практика нещо, за което се говори отдавна, но този път е поето и като ангажимент пред Европейския съюз – пълноценно дигитално възлагане на обществени поръчки. Понятие, за което вече се убеждаваме, че далеч надхвърля възприетото вече в работата на възложителите електронно обявяване, като изисква електронно осъществяване на редица други етапи от цикъла на възлагане като планиране, изпращане и разглеждане на оферта, фактуриране и др.

Основно събитие в рамките на Есенната обучителна програма е семинарът „Експертно за електронните поръчки и промените в ЗОП”, който ще се проведе на 18 и 19 октомври в София. На него водещи национални експерти по ЗОП ще представят оптимален микс от компетентности – знания за новите правила и умения за тяхното прилагане, включително посредством работа в дигитална среда. Това обещава да даде на всички участници инструментариума за справяне по най-добрия начин с новите правила и практики в областта на обществените поръчки, които ще трябва да случим още след броени дни. Акценти на събитието са генерирането и подаването на еЕЕДОП, съответно функциите и особеностите при работа с новата единна система за електрони поръчки (ЦАИС ЕОП). Като основни теми в програмата присъстват и всички други актуални предизвикателства в работата по ЗОП, в това число последните промени в законодателството, често допусканите грешки и практическата работа с документи.

Кулминацията на „Есенна програма по обществени поръчки 2018“ се предвижда да бъде третото обучение – Националния експертен семинар по обществени поръчки, който ще се проведе от 24 до 26 октомври в най-новия хотел в град Велинград – „Инфинити и Спа Парк“. С това обучително събитие от ЗОП ПЛЮС възнамеряваме да съберем в една от най-предпочитаните тренинг дестинации експерти от цялата страна, за да да обсъдим и споделим новостите в нормативната уредба и практика, както и да обменим ноу-хау, опит и ефективни решения на въпросите, породени от въведените и въвежданите нови правила при разходването на публичния ресурс. Промените в законодателството, управлението на процесите на възлагане, ориентирането сред „белите полета“ на закона, избягване на „капаните“ на най-често допусканите грешки и разбира се всичко необходимо в областта на електронните поръчки – тези и още актуални теми може да сте сигурни, че ще намерите в програмата на това тридневно изнесено обучение. Специално внимание ще бъде отделено на въпросите, свързани с последния проект за промяна на ЗОП, предстоящото електронно възлагане, новите административно-наказателни разпоредби и много други.

Националният семинар ще се проведе във вече доказалия се формат, станал запазена марка на ЗОП ПЛЮС – тематични модули, в рамките на които ще се разгледат ключовите предизвикателства в областта на обществените поръчки, актуални към последното тримесечие на 2018 година. Всеки модул ще включва няколко презентации по проблематиката, изнесени от солиден лекторски състав от доказани професионалисти. Динамичният и интерактивен трансфер на знания и умения ще бъде наситен с примери от практиката и сесии „въпроси и отговори“. Предвидени са време за дискусии и практическа работа, които ще пренесат участниците в реалната атмосфера на работата по възлагане на обществени поръчки. И ще направят така, че да се върнат в работното си ежедневие по-уверени и готови за справяне с винаги пълните с изненади лабиринти на ЗОП и ППЗОП.

Повече за обученията от “Есенна програма по обществени поръчки 2018”, конкретните теми, които ще бъдат разгледани и програмите на отделните събития, може да научите тук.

Включете се в “Есенна програма по обществени поръчки 2018”, станете активна част от промените още днес! Очакваме Ви!

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker