Новини

От АОП оповестиха обновяване на системата ЦАИС ЕОП

Агенцията по обществени поръчки (АОП) съобщи на сайта си в Интернет, че на 29 октомври 2019 г. от 18:00 ч. е планирано да се извърши обновяване на Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП).

Лаконичната информация за последиците от това обновяване е, че “ще бъдат предприети действия по заличаване на вписваните обществени поръчки, стартирани в платформата до момента”. Във връзка с това препоръката е възложителите да запазят изискванията от вписаните към момента процедури като шаблони, които да ползват след актуализацията.

От ресорната институция поясняват, че потребителите, регистрирани в системата, не следва да извършват действия по пререгистрация. Регистрациите ще са валидни и след 29 октомври 2019 г.

В съобщението се уточнява, че в периода от 30 октомври до 15 декември 2019 г., всеки регистриран потребител ще има възможност да се запознае на практика с актуализираните функционалности на системата и обновените ръководства за възложители и стопански субекти.

От АОП съобщават, че след 15 декември 2019 г. възложителите, определените по График, приет с Постановление на Министерския съвет, ще могат да подготвят документи за стартиране на процедури за възлагане на обществени поръчки след 1 януари 2020 г.

Източник: АОП

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker