Новини

Обявиха ново обновяване на рубриката с въпроси и отговори за ЦАИС ЕОП

Освен предстоящ ъпдейт на ЦАИС ЕОП, на Портала за обществени поръчки бе оповестено и ново обновяване на рубриката с въпроси и отговори относно работата на платформата.

Сред въпросите, по които се правят разяснения на дата 04.08, е и този дали е правилно да се редактира/заменя информацията в профила на напуснал служител в конкретна организация. Отговорът е отрицателен, като се внася уточнението, че информацията, която се съдържа в профила на напуснал служител не трябва да се променя. Данните за служителя са свързани с физическата му самоличност. В случай че трябва да се добави нов служител, то администраторът на организацията блокира профила на напусналия служител и изпраща покана за присъединяване на новия служител на негов адрес на електронна поща.

От АОП се пояснили и това в кои случаи се прави регистрация на организация от секция „Моите организации“. Както става ясно, само в случаите в които лицето, което регистрира новата организация, има създаден потребителски профил в системата.

Що се отнася до това дали е възможно ли е да се изтрие профил на служител, който вече не е част от конкретна организация, от АОП са категорични, че това не може да се направи, тъй като такива профили са свързани с информация за извършвани от тях действия в системата. Същите само се блокират от администратора на организацията.

Положителен обаче е отговорът дали администраторът на организацията може да вижда конкретна поръчка, доколкото администраторът вижда всички поръчки на организацията.

От АОП напомнят, че ЧЗВ рубриката за ЦАИС ЕОП се актуализира периодично.

Пълният обем от актуализираната версия на въпросите и отговорите е достъпен тук.

Изочник: АОП

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker