Новини

Мениджър по строителство и техническо снабдяване поема Агенцията по обществени поръчки

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев назначи Георги Николов за изпълнителен директор на Агенцията по обществени поръчки. Досегашният директор – Миглена Павлова, освобождава поста по лични причини. Новина за това бе публикувана на сайта на Министерство на финансите на 02.02.2022 г.

Според разпространената информация, Георги Николов има дългогодишен професионален опит на ръководни длъжности в бизнес организации. ОТ МФ конкретизират, че повече от 15 години в голяма международна компания с верига магазини у нас Николов е отговарял за изготвяне на документи и участие в тръжни процедури, при което е придобил значителен опит в областта на обществените поръчки.

Завършил е магистърската си степен по специалност „Международни икономически отношения“ в Университета „Леополд Франценс“, гр. Инсбрук, Австрия.

Владее английски, немски и руски език.

Георги Николов, новият изпълнителен директор на АОП

Кратка справка в публични източници на информация показва, че Георги Николов е роден в гр. София. Това завършва средното си образование в 133 СУ “Александър С. Пушкин” – София, известно на столичани като “руското училище”.

През 1999 г. е приет в УНСС със специалност “Международни икономически отношения (МИО)”, но една година по късно заминава да учи в университета в гр. Инсбрук, Австрия. Там до 2001 г. изучава немски език, а в периода 2001 – 2007 г. завършва магистърска степен по Международна икономика, с основен фокус върху направленията финанси и банково дело. Междувременно, в периода 2005-2006 г. в рамките на програма за обмен се обучава и в Стопанския факултет на СУ “Климент Охридски”.

След кратки стажове в Алианц България и УниКредит Булбанк през 2005 г., Николов работи няколко месеца и в търговията, вноса и износа на химически продукти. След 2007 г. обвързва професионалния си път с LIDL. В компанията за търговия с бързооборотни стоки Георги Николов заема позиция Проектов мениджър “Експанзия” (от 2007 до 2008 г.), а след това почти 14 години е мениджър “Експанзия”.

Запознати споделят, че служителите на LIDL в ресор „Експанзия и техническо снабдяване” отговарят за имотите и строителството в компанията, в частност за всичко от избора на локация за всички магазини и обекти, през преговорите със собственици и закупуването на най-подходящите имоти, проектирането и строителството, и до техническото оборудване.

Реално това са хората, които полагат основите на мрежата от търговски обекти, управляват съоръженията и недвижимите имоти, организират и координират цялостното техническо снабдяване, в т.ч. техническото оборудване на магазинната мрежа, складовите бази и централата, управлението на съоръженията, снабдяването, както и други ключови съпровождащи дейности и услуги.

В свое интервю, публикувано в сайта на търговската компания, Николов споделя, че работата в LIDL го учи на търпение и дипломатичност, както и че за да си успешен, трябва да се вслушваш в хората около себе си. Това е и най-голямото му предизвикателство – работата с хора – да чуваш това, което казват и което остава недоизказано, както и да им помагаш да разгръщат потенциала си. И до днес открива тръпка в това, което прави. Харесва му, че всеки ден е различен и че често няма начертани пътища – от него зависи да ги намери и създаде.

Николов при откриването на нов магазин на LIDL в София през лятото на 2019 г.

Източници: МФ, Интернет

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker