Новини

Работна група от МРРБ и строителния бранш ще обсъжда изменения в методиката за индексация

Работни групи между МРРБ и строителния бранш започват спешна работа за разрешаване на натрупаните проблеми в строителството. Това бе обявено от регионалното министерство след проведени на 29.06 срещи с представители на браншови организации в строителния сектор – Камарата на строителите в България и Браншова камара „Пътища“.

Според разпространената информация, работни групи с представители на МРРБ, Агенция „Пътна инфраструктура“ и браншовите организации още в началото на месец юли ще започнат работа за разрешаване на натрупаните проблеми през последните години. Ще се разглеждат приоритетно няколко основни въпроса: начинът за законосъобразно разрешаване на казусите с инхаус договорите и намиране на механизъм за изменение на Методиката за индексация на тези договори, изготвяне на промени в Закона за устройство на територията, касаещи незаконните строежи на големите инфраструктурни обекти и изработване на стандартизирани рамкови договори за строителство.

Както съобщиха от КСБ, на срещите от страна на браншовите организации е изразена позиция за липса на реална индексация на договорите за строителство и нужда от приемане на правилник за прилагане на Методиката за индексация.

В тази връзка регионалният министър е обявил, че всички договори, които са сключени за основни ремонти и ново строителство, са със сключени споразумения за индексация по времето на служебния кабинет и средствата за тази индексация са предвидени в настоящия проект за бюджет.

С прессъобщението, публикувано от МРРБ по повод на срещите с представители на браншови организации от строителния сектор, може да се запознаете ТУК.

Източник: МРРБ, в-к Строител

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker