Анонси

Честит ден на Съединението!

Екипът на Списание ЗОП ПЛЮС поздравява всички колеги, читатели, клиенти и приятели по случай Деня на Съединението!

Нека днес отново си спомним за едно от най-ярките събития в следосвобожденската ни история. Значимо както заради постигнатия резултат – осъщественото на 6 септември 1885 г. териториално обединение на Княжество България и Източна Румелия. Така и заради начина, по който е претворен на дело този национален идеал – със собствени усилия, колкото решителни и дръзки като конкретни действия, толкова обмислени и далновидни като подготовка и координация. Тържество на единомислието и единодействието, увенчало с огромен успех значимото и само по себе си преодоляване на вътрешните различия и разногласия, и обедининяване на силите за постигане на така желаното обединение.

Същевременно, този специален ден е и повод сериозно да се замислим за политическите, социални и икономически различия в съвременното българско общество, за причините за честите разногласия, противоречия и конфронтации, на които ставаме свидетели толкова често напоследък. За все по-трудното намиране на заедността и предизвикателствата, които срещаме в постигането на онова национално обединение, единомислие и единодействие, допринесли за осъществяването на Съединението на България преди 138 години.

Затова, на този специален за България и българите ден, нека като държава и нация си пожелаем сговор и разбирателство, заедност и единение, благополучие и просперитет. Но и всеки ден в мислите, думите и делата си да се стремим да откриваме общото с другите, и в дух на взаимно уважение, заедно да сътворяваме нашето по-добро общо бъдеще!

Честит празник, честито Съединение!

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker