Новини

АОП обяви, че новите е-образци са задължителни от февруари догодина

Електронните образци стават задължителни за възложителите едва от от началото на февруари догодина. Това обявиха от Агенцията по обществени поръчки в Интернет анонс от 24.10.2023 г.

В съобщението се казва, че във връзка с промените в Закона за обществените поръчки, обнародвани с ДВ, бр. 88 от 20 октомври 2023 г., от 1 февуари 2024 г. за възложителите влиза в сила задължение да използват нови електронни формуляри за изготвяне и изпращане за публикуване на обявления, включително за процедури, стартирани преди тази дата.

От АОП уточняват, че от тази дата агенцията преустановява изпращането на обявления за публикуване в „Официален вестник“ (ОВ) на Европейския съюз (ЕС) по процедури, открити преди задължителното използване на ЦАИС ЕОП (чрез „Редактора на форми“). Предвид това, за тези процедури възложителите следва да попълват подлежащите на публикуване в ОВ на ЕС обявления чрез електронната услуга еNotices2, предоставяна от Службата за публикации на Европейския съюз, като едновременно с това информацията се попълва и изпраща за публикуване в Регистъра на обществените поръчки чрез „Редактора на форми“.

В заключение от Агенцията информират, че новите електронни формуляри са налични на тестовата среда на Службата за публикации на следния адрес: https://enotices2.preview.ted.europa.eu/home. За използването й е необходимо регистрация и създаване на потребителски профил.

Източник: АОП

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker