Минали броеве

Брой 7, 2019: ДИГИТАЛНИ ПАРАДОКСИ

В пореден летен брой на списанието оставаме верни на ангажимента си да допринасяме за високото темпо на подготовка за прехода към електронно възлагане на обществени поръчки, който ни предстои през есента на тази година.

Водещ материал на изданието е втората част на анализа на избрани решения на КЗК и ВАС относно състава на оценителната комисия. В продължението на материала г-н Ивайло Стоянов коментира важни изводи на органите по обжалване, съответно представя добри практики, основани на юриспруденцията. Освен това, авторът обръща внимание и на възможностите за законови промени, които да оптимизират регулаторната рамка на тези аспекти на възлагането на обществени поръчки в България.

Отново в съкровищната на съдебната практика намира опора и друг полезен материал от броя, посветен на вътрешните правила за възлагане на обществени поръчки. В него г-жа Полина Цокова хвърля светлина върху важни аспекти на тези вътрешни процедури и възможностите чрез тях да се осигури по-висока ефективност на публичния разход.

След като в миналия брой по изключение не включихме редовния преглед на становища по запитвания на наши читатели, клиенти и партньори, този път компенсираме това като не само отделяме място за популярната рубрика с въпроси и отговори, но и поставяме един от тези въпроси във фокуса на специален редакционен материал, в който разглеждаме някои предизвикателства и противоречиви практики преди старта на дигиталното възлагане.

Приятно и ползотворно четене!

От екипа на ЗОП ПЛЮС


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ЗАКОННИ ЗАМЕНИ

Правните възможности за промени в състава на оценителната комисия според актуалната практика на КЗК и ВАС

(продължение)

Ивайло Стоянов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • ПОУКИ ЗА ВЪТРЕШНА УПОТРЕБА: Вътрешните правила за управление на цикъла на обществените поръчки в светлината на съдебната практика, Полина Цокова
  • ДИГИТАЛНИ ПАРАДОКСИ: Предизвикателства и противоречиви практики преди старта на електронното възлагане, ЗОП+
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки

Ако желаете списание ЗОП+ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки, може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0879 279 180 или e-mail zopplus@gmail.com.

ПОВЕЧЕ ЗА УСЛОВИЯТА НА АБОНАМЕНТНА КАМПАНИЯ 2019 И ЕЛЕКТРОННИЯ АБОНАМЕНТ ЗА СПИСАНИЕ “ЗОП ПЛЮС”, КОЙТО ПРЕДЛАГАМЕ ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА, ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker