АнонсиМинали броеве

Брой 3, 2022: ПРАКТИКА В РАЗВИТИЕ

Скъпи читатели,

Освен с преминаването към изцяло дигитален формат, настоящата 2022 г. е по-специална за Списание ЗОП ПЛЮС и по още една причина – двойният юбилей на изданието. Този забележителен двоен повод комбинира в себе си навършването на 10 години от първия пилотен брой, излязъл през вече далечната 2012 г., и юбилейния брой 100 на списанието, който ще отбележим с два броя – този за март, и броя за април, който ще бъде посветен изцяло на горещата тема за измененията на договори за обществени поръчки и актуализирането на цените по тях в периоди на висока ценова динамика.

И макар настоящият момент да не е особено подходящ за празници и тържества, няма как да не споделим с вас удовлетвореността си от дългия път, който заедно извървяхме през тези години. Неизменно стремейки се да изпълняваме нашата мисия за утвърждаване на професията на експертите по обществени поръчки и повишаване на техните знания и умения. А и за развитието на култура на активна комуникация, ефективно взаимодействие и подкрепа в професионалната общност. Вярваме, че заедно ще продължим да вървим по този път и занапред, все по-успешно адаптирайки се, а и позитивно повлиявайки и допринасяйки за усъвършенстването на постоянно променящата се, но неизменно изпълнена с множество професионални предизвикателства среда на обществените поръчки в България.

В основния материал на броя, водещият ни правен консултант г-н Ивайло Стоянов ни представя безспорно важно за всеки експерт по ЗОП решение на ВАС, в което се извеждат ключови особености на процедурите по предприети мерки за доказване на надеждност в случаите на задължително отстраняване според практиката на ВАС. Освен аналитичен преглед на конкретния казус, авторът прави и важни коментари относно необходимостта да се разграничават наглед сходни казуси от развиващата се национална съдебна практика, разясняваща материята на мерките за доказване на надеждност.

В броя е включен и редакционен материал, подробно представящ някои принципни положения в нормативната уредба и практиката по прилагане на общностните правила относно изготвянето на технически спецификации за обществени поръчки – критично важен аспект от предварителните и подготвителните етапи на възлагателния процес.

И в този брой място намира любимата ви рубрика с отговори по запитвания от пълната със заплетени казуси практика на всички наши клиенти, колеги и приятели – експерти по обществени поръчки.

Приятно и ползотворно четене!

ПОВЕЧЕ ЗА АБОНАМЕНТА ТУК


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ПРАКТИКА В РАЗВИТИЕ

Специфики при процедурите по предприети мерки за доказване на надеждност в случаите на задължително отстраняване според юриспруденцията на ВАС

Ивайло Стоянов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • ЖЕЛАНИ РЕЗУЛТАТИ: Принципни положения в нормативната уредба и практиката по прилагане на общностните правила относно изготвянето на технически спецификации според юриспруденцията на Съда на ЕС
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки и работа в платформата ЦАИС ЕОП

Ако желаете заедно да сме по-успешни в обществените поръчки и през 2022 г., може да се абонирате за Списание ЗОП ПЛЮС или да заявите услугите и изданията ни на телефон 0882 653 036 или e-mail zopplus@gmail.com.

АБОНИРАЙТЕ СЕ за Списание ЗОП ПЛЮС, подарете си УСПЕХ!

ПОВЕЧЕ ЗА АБОНАМЕНТА ТУК

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker