cat2_newМинали броеве

Брой 2, 2023: (БЕЗ)ОПАСНИ СТАНДАРТИ

Скъпи читатели,

За водещ на броя определихме материал, в който се разглеждат актуални въпроси по съдебната практика относно използването на критерии за подбор, свързани с наличие на система за управление на здравословни и безопасни условия на труд. В текста правният ни консултант г-н Ивайло Стоянов коментира един отдавна стоящ, но все още нерешен проблем по ЗОП – поставянето на изисквания участниците в процедури по ЗОП да притежават система за управление на здравето и безопасността при работа съобразно Стандарт OHSAS 18001, или еквивалент. На база на направения анализ на съдебната практика по този щекотлив въпрос, авторът прави важни изводи и отправя полезни предложения за усъвършенстване на нормативната уредба в областта на обществените поръчки и практиките по нейното прилагане.

За високата полезност на броя допринася и дебютният материал на г-н Антони Нешев, юрисконсулт на Списание „ЗОП ПЛЮС“, в който авторът обръща внимание на Общия терминологичен речник, като с конкретни примери от практиката ни показва как CPV кодът може да бъде прилаган като помощен инструмент за възложители и икономически оператори.

Освен статиите, в броя сме включили и други полезни за практиката по ЗОП материали и анонси. Така например, споделяме с Вас актуална и полезна информацията относно сигнали на възложители за драстични разлики между цените по бюлетина за агропазарна информация и тези в търговската мрежа, като Ви запознаваме с предприетите от Списание „ЗОП ПЛЮС“ мерки с оглед произнасяне по случая от отговорните институции, в т.ч. за изясняване на въпроса за приложимостта на други ценови бази и показатели при обществени поръчки за доставка на храни.

Приятно и ползотворно четене!


ВАЖНО! Припомняме на всички, че и през 2023 г. Списание „ЗОП ПЛЮС” се предлага само в електронен формат. За достъпване на електронното списание всеки абонат първо трябва да влезе в потребителския си профил чрез своите потребителско име и парола. След това, от менюто ЕЛЕКТРОНЕН ДОСТЪП да избере вида на своя абонамент. В отворилата се страница може да се избере съответния брой на списанието – след кликване върху умаленото изображение на броя, списанието се отваря в модул за преглед и четене, който предоставя възможност за прелистване на страниците. Новите ни абонати могат да се запознаят с кратко ръководство как да достъпват и четат изцяло дигиталното Списание „ЗОП ПЛЮС” от бутона по-долу. При затруднения с достъпа до списанието, не се колебайте да се обръщате към нас на тел. (+359) 882 653 036!

ЕЛЕКТРОНЕН ДОСТЪП
ДО СПИСАНИЕ ЗОП ПЛЮС


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

(БЕЗ)ОПАСНИ СТАНДАРТИ: Актуални въпроси по съдебната практика относно използването на критерии за подбор, свързани с наличие на система за управление на здравословни и безопасни условия на труд,

Ивайло Стоянов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • РЕЧНИКОВО ЗНАЧЕНИЕ: CPV кодът като помощен инструмент за възложители и икономически оператори, Антони Нешев
  • НОВИНА ПЛЮС: МС прие промени в Методиката за индексация, актуализация на цените ще се допуска и при доставки на секторни възложители в енергетиката
  • Възложители се оплакват от драстични разлики между цените по бюлетина за агропазарна информация и тези в търговската мрежа, Списание „ЗОП ПЛЮС“ с писмо до отговорните институции
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки и работа в платформата ЦАИС ЕОП
     
Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 10-years-zop-plus.jpg
 

Ако желаете заедно да сме по-успешни в обществените поръчки и през 2023 г., може да се абонирате за Списание ЗОП ПЛЮС или да заявите услугите и изданията ни на телефон 0882 653 036 или e-mail zopplus@gmail.com.

АБОНИРАЙТЕ СЕ за Списание ЗОП ПЛЮС,
бъдете УСПЕШНИ В ПОРЪЧКИТЕ ЗАЕДНО С НАС!

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ТУК

 

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Abonament5steps.png
Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker