Новини

Министерският съвет внесе в Народното събрание проекта на ЗИДЗОП, който не бе приет на второ четене от предишния Парламент

На 27.04.2023 г. Министерският съвет внесе в деловодството на 49-то Народно събрание Законопроект за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки (ЗИДЗОП). Това е видно от информацията, налична на Интернет страницата на НС.
 
Както вече Ви информирахме, този проект бе одобрен на заседанието на Правителството от 12 април (приемането на проекта става с Решение на МС № 322 от 2023 г.).
 
Тогава бе оповестено, че същият законопроект е бил одобрен още с РМС № 869 от 3 ноември 2022 г., бил е внесен в 48-то Народно събрание и е приет на първо гласуване на 14.12.2023 г. Но поради преустановяването на дейността на предишния Парламент, окончателното приемане на промените не е направено. Именно това налага и повторното одобрение от МС на този ЗИДЗОП.
 
Текстът все още не е разпределен за обсъждане в парламентарните комисии. Очакванията са това да стане до дни, доколкото ЗИДЗОП е част от законодателната програма с приоритетни за 49-ото Народно събрание законопроекти, по която бе постигнато съгласие между основните политически партии. Според разпространената информация, основните приоритети са свързани с Националния план за възстановяване и устойчивост, приемането на България в Шенген и еврозоната.
 
Промените в действащото законодателство ще бъдат дискутирани в детайли на предстоящия присъствен семинар на СПИСАНИЕ “ЗОП ПЛЮС”, който ще се проведе през м. юни 2023 г. в София. Повече информация за този семинар може да намерите ТУК. Очакваме Ви!
 
Източник: НС
 
Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker