Новини

От АОП оповестиха резултатите от предварителния контрол за втората половина на месец април 2023 г.

Агенцията по обществени поръчки (АОП) оповести на своя сайт в Интернет информация за извършените проверки от предварителния контрол за втората половина на м. април т. г. Справката се отнася за периода 17.04.2023 г. – 28.04.2023 г.   

Сред възложителите са висше училище, търговско дружество, централен орган за покупки. От информацията за проверките става ясно, че са установени несъответствия със Закона за обществените поръчки в конкретните процедури.

Информацията за конкретните становища, предоставени от АОП, е налична ТУК.

Данните за осъществения контрол за същия период при разглеждането на процедури на договаряне води до извода, че възложителите се затрудняват да определят аргументирано правното основание на избраната процедура, тъй като в графата “Прилаганото правно основание е законосъобразно” от методическия орган са попълнили “не” за проверените  обществени  поръчки.

Проверката в разглеждания период включва казуси както от работата на публични възложители, така и на секторните такива.

Данните са на разположение на възложителите, които се интересуват от опита на своите колеги, и могат да бъдат достъпени ТУК.

Припомняме, че становищата на АОП подлежат на публикуване от засегнатите от проверките възложители; в противен случай те могат да понесат административнонаказателна отговорност.

Източник: АОП

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker